ABB wint tender in Maassluis!

15 mei 2017
Afbeelding ABB wint tender in Maassluis!

Datum: 15-05-2017

ABB Bouwgroep wint tender in Maassluis!
Centrumplan met ruimte voor wonen en winkelen vormt prachtige afronding hart van Maassluis

Ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft de selectie gewonnen om het centrumplan aan de Vlietlocatie in Maassluis te realiseren met haar plan ‘Puur! Maassluis’. Het plan is ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten en omvat ruim 60 woningen, apparte-menten en grondgebonden woningen, plus circa 1.500 m² retail. De ontwikkellocatie is gelegen in de prachtige historische binnenstad.

Dinsdag 9 mei zijn de plannen gepresenteerd bij de gemeenteraad en de raadsleden reageerden en-thousiast op het voorstel. Op woensdag 21 juni tekenen de gemeente Maassluis, woningcorporatie Maasdelta en ABB de ontwikkelovereenkomst en in de opvolgende periode worden de plannen nader uitgewerkt. Op de huidige locatie staat een seniorencomplex waar de bewoners de komende jaren uitgehuisd zullen worden. In 2020 wordt dit pand gesloopt, waarna we (conform de huidige inschattin-gen) in 2021 kunnen starten met de realisatie.

In het plan is een supermarkt opgenomen die ervoor moet zorgen dat het winkelaanbod in de binnen-stad als geheel beter gaat functioneren. Daarnaast worden een beperkt aantal winkelruimtes en een variatie aan woningtypen toegevoegd. Er komen zowel koopwoningen als sociale huurwoningen. De precieze invulling hiervan wordt de komende tijd uitgewerkt. Verder wordt het aantal parkeerplaatsen in het gebied uitgebreid van 215 naar 243. Zo is er voldoende parkeergelegenheid voor zowel de be-woners, ondernemers als bezoekers van de binnenstad.

Meer informatie?
Meer informatie over het plan is te vinden op de website www.puur-maassluis.nl of kan opgevraagd worden bij de ontwikkelende en bouwende partij ABB Bouwgroep via 0184 – 495 495.

Afbeelding ABB wint tender in Maassluis!

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop