ABB verkoopt De Kreek helemaal uit

17 december 2019
Afbeelding ABB verkoopt De Kreek helemaal uit

Datum: 17-12-2019

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep heeft met succes het nieuwbouwproject De Kreek in Den Hoorn, welke gefaseerd in verkoop werd gebracht, helemaal verkocht. De bouw van De Kreek fase 1 is zelfs al bijna helemaal gereed. De opleveringen van deze fase starten in het eerste kwartaal van 2020. Nadat de tweede en de derde fase ook in verkoop zijn gebracht, zijn deze zelfs voor de start van de bouw verkocht.

Plan De Kreek
Nieuwbouwproject De Kreek, gelegen aan de rand van Den Hoorn, is een zeer gedifferentieerd project. Het woningaanbod varieert van rijwoning tot herenhuis, van twee-onder-een-kapwoning tot vrijstaande woning en tot slot kent het project ook appartementen en penthouses. Het plan omvat tevens huurwoningen, die voor Wonen Midden-Delfland gebouwd worden. Het project is door Steenhuis Bukman Architecten ontworpen die voor dit plan 3 verschillende architectuurstijlen heeft bedacht. Deze komen nu tot uiting op de bouwplaats, diverse woningen zijn namelijk al uit de steigers.

De Kreek is trouwens niet zomaar een wijk, het is de eerste Cittaslow wijk van Nederland. Dit betekent dat in het stedenbouwkundig plan de kwaliteit van leefomgeving heel belangrijk is. Het robuuste landschap heeft het karakter van de natuurlijke kreken in Midden-Delfland en biedt volwassenen de ruimte voor ontspanning en sportiviteit. Voor de kinderen zijn er natuurlijke speeltuinen en voldoende ruimte om te spelen. De Kreek wordt een waterneutrale woonwijk. Dit wil zeggen dat het zichtbaar voorziet in de eigen waterberging.

Planning
Nadat ABB in juni 2019 startte met de bouw van fase 1, is het snel gegaan. De meeste woningen van deze fase zijn al uit de steigers en de opleveringen staan gepland voor het eerste kwartaal van 2020. Begin 2020 start ABB de bouw van fase 2, waarvan de totale bouwtijd circa 1,5 jaar is. Bovendien start begin 2020 ook de bouw van fase 3. Fase 3 omvat de appartementen en penthouses.

Meer over De Kreek

Afbeelding ABB verkoopt De Kreek helemaal uit

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz