ABB levert Kliniek vervolgbehandeling op aan Parnassia Groep

1 december 2015
Afbeelding ABB levert Kliniek vervolgbehandeling op aan Parnassia Groep

Datum: 01-12-2015

De nieuwbouw van de Kliniek vervolgbehandeling op landgoed Duin en Bosch te Castricum, onderdeel van zorglocatie Dijk en Duin is klaar. Ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep leverde het 3 verdiepingen tellende gebouw onlangs op aan eigenaar Parnassia Groep. Het is de derde kliniek die in opdracht van Parnassia en STAAT Bouwmanagement is gerealiseerd op het groene landgoed. ABB Bouwgroep heeft voor de partijen eerder de ouderenkliniek met succes overgedragen.

Kliniek vervolgbehandeling in bedrijf

Onlangs zijn 35 cliënten van Kaap D en Kaap B verhuisd naar de nieuwe kliniek vervolgbehandeling op het landgoed Duin en Bosch in Castricum. De inrichting, kleuren, ruimtes en het licht in de kliniek zijn volledig afgestemd op een prettige leefomgeving voor de cliënten die voor een deel vervolgbehandeling krijgen en voor een deel voor langere tijd bij Dijk en Duin verblijven. Voor deze laatste groep beschikt het pand over 11 ruime studio’s.

Dijk en Duin betrekt op de begane grond de unit aan de westzijde, aan de kant van de Kaap. Hier wordt gesloten vervolgbehandeling geboden. Daarnaast beschikken ze op de tweede etage over een unit met 11 gesloten studio’s en een unit voor open vervolgbehandeling. De overige 3 units worden begin 2016 in gebruik genomen door GGZ NHN..

Gemak

De kliniek is een groot symmetrisch pand, met aan weerszijden 3 units met 12 kamers of 11 studio’s, die duurzaam, veilig en van alle nieuwste gemakken zijn voorzien. Denk aan hightech domotica en moderne facilitaire voorzieningen. Iedere cliënt heeft een kamer, met eigen sanitair. De etages beschikken over gemeenschappelijke woonkamers en keukens gecreëerd met een open karakter. Er is veel lichtinval, welke extra benut door een licht interieur.

Monumentale uitstraling

Ook de ligging van het gebouw is prachtig, met een schitterend uitzicht. De kliniek ligt midden in het groen, volledig passend in het reeds bestaande architectenlandschap van het landgoed. De uitstraling van de monumentale panden hebben als voorbeeld gediend voor deze bouw. Het betreft een langgerekt symmetrisch pand met een collosale indruk. De gekinkte kap, de terugvallende witgepleisterde gevels en driehoekige dakkapellen zijn herkenbare punten voor verschillende van onze monumentale panden.

Herstel patiënt voorop

Het investeren in huisvesting voor cliënten die klinische zorg nodig hebben is een speerpunt van Parnassia Groep, aangezien een goede huisvesting een essentiële bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en het herstel van de cliënt.

Meer weten?

Meer informatie over de kliniek is verkrijgbaar via www.dijkenduin.nl. Meer informatie over de woningen is te vinden op de website www.nieuwkoningsduin.nl.

Afbeelding ABB levert Kliniek vervolgbehandeling op aan Parnassia Groep

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop