124 sociale huurappartementen in Haags Buiten

7 februari 2018
Afbeelding 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten

Datum: 7 februari 2018

 

Gemeente Den Haag, Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep ondertekenen de intentieovereenkomst voor de realisatie van 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten.

Op woensdag 7 februari ondertekenden wethouder Joris Wijsmuller van gemeente Den Haag, Jan Putman directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen en Jan Dekker directeur van ABB Bouw-groep, de intentieovereenkomst. De appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten. Een project waarbij ABB verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten ligt tegen Wateringse Veld en is onderdeel van de duurzame nieuwbouwwijk Erasmusveld. In het Erasmusveld worden de komende jaren in totaal ruim 800 woningen gerealiseerd.

Wethouder Joris Wijsmuller is blij met het nieuwe woningbouwplan. “Ik ben ontzettend trots dat het ABB en Rijswijk Wonen gelukt is voor het Erasmusveld nieuwe sociale huurwoningen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen. De woningen zijn toekomstgericht omdat ze niet op het gasnetwerk zijn aangesloten, maar verwarmd worden met warmtepompen. Het is dus mogelijk om, net als de andere de woningen in deze duurzame wijk, ook sociale huurappartementen te realiseren die gebouwd worden zonder een gasaansluiting.”

Jan Putman vertelt: “Rijswijk Wonen zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente in 2016 met Rijswijk Wonen is aangegaan. Deze samenwerkingsovereenkomst heeft tot doel om in Den Haag voldoende nieuwe sociale huurwoningen te kunnen realiseren. Met de aankoop van 124 appartementen in Haags Buiten geven wij invulling aan onze kerntaak en zetten wij ons volkshuisvestelijk vermogen zo goed mogelijk in. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.”

Haags Buiten

In Haags Buiten worden circa 275 woningen gerealiseerd, waarvan circa 150 grondgebonden woningen. Deze grondgebonden woningen worden in diverse typen en prijsklassen uitgevoerd. Zodra de ontwikkelfase is afgerond, wordt de verkoop opgestart. “De belangstelling voor dit project is groot! We merken dat er veel vraag is naar diverse woningen in Den Haag. Dit is ook de reden dat we diverse woningtypen gaan realiseren. Zo komen er rijwoningen, drive-in-woningen en twee-onder-een-kapwoningen in ons plan Haags Buiten”, vertelt Jan Dekker.

Meer informatie over het plan is te vinden op www.haagsbuiten.nl.

www.haagsbuiten.nl 

Afbeelding 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven