124 nieuwbouw-appartementen verkocht aan Rijswijk Wonen

17 januari 2018
Afbeelding 124 nieuwbouw-appartementen verkocht aan Rijswijk Wonen

Datum: 17 januari 2018

 

ABB Bouwgroep verkoopt 124 nieuwbouw-appartementen aan Rijswijk Wonen

ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft een nog te realiseren complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen verkocht aan de woningcorporatie Rijswijk Wonen. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, een project waar ABB verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten is gelegen aan de rand van de bekende wijk Wateringseveld en maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van ruim 800 woningen binnen Erasmusveld.

Met de aankoop van de 124 nieuwbouwappartementen komt Rijswijk Wonen tegemoet aan de vraag van de gemeente Den Haag om de voorraad van betaalbare huurwoningen in Den Haag de komende 5 jaar uit te breiden. Jan Dekker, directeur ontwikkeling ABB Bouwgroep: “Wij zijn verheugd dat we met Rijswijk Wonen een overeenkomst hebben gesloten. We hebben het voor onszelf als een opdracht gezien om zelfs meer dan de gevraagde huurappartementen te realiseren. We komen hiermee tegemoet aan de vraag van de gemeente Den Haag en niet te vergeten de markt.” De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Haags Buiten

Momenteel is het project Haags Buiten nog in de ontwikkelfase. Er worden circa 275 woningen gerealiseerd waarvan 150 grondgebonden woningen . Deze woningen worden in diverse typen en prijsklasse uitgevoerd. “Het is onze ambitie om een groene, duurzame woonwijk te realiseren. Met voldoende ruimte voor kinderen om rustig en onbezorgd te kunnen spelen, vele parkachtige zones en voldoende parkeergelegenheid. Zodra de ontwikkelfase is afgerond, kunnen we de verkoop opstarten.”; vertelt Jan Dekker. “De belangstelling is groot! In oktober 2017 hebben we de eerste plannen op de Woonbeurs Den Haag gepresenteerd en inmiddels hebben we al veel belangstellende geregistreerd.” Naar verwachting worden de grondgebonden woningen medio 2018 in verkoop gebracht.

Meer over het plan Haags Buiten is te vinden op de website www.haagsbuiten.nl.

 

www.haagsbuiten.nl

Afbeelding 124 nieuwbouw-appartementen verkocht aan Rijswijk Wonen

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven