Menu

Grootste transformatieproject van Nederland afgerond

Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie: “De gemeente werkt samen met marktpartijen om het aantal leegstaande meters in de stad terug te dringen. Ik ben dan ook erg blij met de rol die ABB Bouwgroep bij de herontwikkeling naar ‘De Nieuwe Admiraliteit’ speelt. ABB Bouwgroep heeft het risico genomen dit 40.000 m² tellende pand te verwerven nog voordat er een passend bestemmingsplan door ons afgegeven is. Dat getuigt van lef en vertrouwen in onze samenwerking. Het transformeren van deze kantoorkolos naar 587 wooneenheden voor young professionals sluit helemaal aan bij ons economische beleid. Inmiddels is al bijna 350.000 m2 incourante leegstaande kantoorruimte naar een andere functie geholpen.”

 

ABB Bouwgroep geeft de Nieuwe Admiraliteit in recordtempo gestalte

Rotterdam is bijna 600 woningen rijker. Op 1 februari leverde ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep de laatste woningen in voormalige kantoorkolos (40.000 m²) en op17 februari verrichtte wethouder Schneider de opening.

Het aangezicht van de Admiraliteitskade heeft een flinke impuls gekregen, onder andere vanwege de nieuwe gevel en het toevoegen van een open plint.

De Admiraliteit is getransformeerd tot een modern en hoogwaardig gebouw voor studenten en young proffessionals. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft het kantoorgebouw gestript en weer opnieuw opgebouwd.

''De Admiraliteit is getransformeerd in een modern hoogwaardig gebouw. ABB heeft het weer opnieuw opgebouwd.''

Transformatie als toverwoord

In 2013 kochten ABB en U Vastgoed het voor 96% leegstaande voormalig kantoor van WealthCap om het vervolgens door te verkopen aan CityPads.

Martin Visser van ABB Bouwgroep: “In iets meer dan een jaar van een kantoorgebouw naar bijna 600 compleet gemeubileerde appartementen. Een topprestatie van alle betrokken partijen, waarbij planning en logistiek de grootste uitdaging vormden. ”Het eindresultaat mag er zijn, een voor het oog volledig nieuw gebouw en een positieve impuls voor de uitstraling en levendigheid van de buurt”.

Eindbelegger Bouwfonds Investment Management is zeer content met deze parel in haar portefeuille.

Dat De Nieuwe Admiraliteit één van de meest aansprekende projecten van Nederland is, blijkt niet alleen uit het feit dat de huurders de weg naar het gebouw weten te vinden. Het project heeft de afgelopen maanden ook nationaal de aandacht getrokken; onder andere Bouwend Nederland en de IVBN kwamen al eens naar het project kijken. Recent werd bekend dat De Nieuwe Admiraliteit tevens genomineerd is voor de FGH Vastgoedprijs.

Gemeente Rotterdam

“In iets meer dan een jaar van een kantoorgebouw naar bijna 600 compleet gemeubileerde appartementen. Een topprestatie van alle betrokken partijen, waarbij planning en logistiek de grootste uitdaging vormden.”