Menu

Meneer en mevrouw Schenkels wonen al ruim 6 jaar in Den Haag. Met veel plezier. In een fijne wijk. Wanneer er dan tegenover je woning een nieuwbouwwijk uit de grond wordt gestampt, is dat natuurlijk spannend. Want bouwen gebeurt doorgaans niet onopgemerkt.

Maar het stel van 85 is enorm enthousiast over de gang van zaken. Meneer Schenkels vertelt dat ze beiden gepensioneerd zijn en zijn vrouw slecht ter been is. Daarom zitten ze veel thuis. Dan wil je dat thuis fijn voelt. Maar hij heeft niks te klagen gehad. In tegendeel, wat was het leuk om een hele wijk ‘geboren’ te zien worden en alles vanaf de eerste rang te volgen. Het stel woont op 8 hoog en kon vanuit het raam alles goed overzien. Ze hielden alles nauwgezet in de gaten. Meneer heeft met veel medewerkers op de bouwplaats contact gehad.

 

Complimenten

Hij vertelt dat hij veel respect heeft voor de kraanmachinist die dagelijks hoog in de kraan klom. Hij heeft hem persoonlijk complimenten gemaakt. Maar hij heeft complimenten over voor veel meer medewerkers. Want wat is er fijn gecommuniceerd. De omwonenden werden voor aanvang van de bouw netjes op de hoogte gesteld van de plannen en de bouwtijden. En als er dan een keer iets te vroeg werd gestart met heien, dan was daar een gesprek over mogelijk. Sterker nog, er werd geluisterd naar meneer Schenkels en de tijden werden aangepast. Ook het contact met de verkoopmanager was betrokken en persoonlijk. Ze hebben, afgezien van het heien, geen last gehad van de bouwplaats. Er waren geen harde radio’s die aan stonden of geen andere herrie. Ze hebben niks op de werkwijze van ABB aan te merken. Nieuwsgierig als meneer is, heeft hij meerdere keren de telefoon gepakt om dingen na te vragen. En voor het beantwoorden van zijn vragen werd altijd tijd gemaakt.

''Ze hebben niks op de werkwijze van ABB aan te merken.''

Toegankelijk en persoonlijk

Het stel geeft aan dat de medewerkers van ABB altijd vriendelijk waren en open stonden voor het gesprek. Toegankelijk en persoonlijk. Zo zouden zij de ontwikkelende bouwer omschrijven. Ze stonden wel verstelt van de manier van bouwen. Het was een geolied proces, alles gebeurde snel en mechanisch. Binnen mum van tijd stond er een hele woonwijk. Terwijl er bijna geen werknemers te zien waren. Alles gebeurde in de woningen.

Het braakliggende terrein – wat de nieuwe woonwijk was voor aanvang van het bouwen – is enorm opgeknapt. Nu staan er schitterende woningen met ruimte voor nieuwe mensen. De heer en mevrouw Schenkels heten al deze nieuwe bewoners van harte welkom! En weten zeker dat zij zullen genieten in dit mooie stukje Den Haag. Hier wonen doen zij immers al jaren met veel plezier!

''Nu staan er schitterende woningen met ruimte voor nieuwe mensen.''