Menu

Zorgklinieken en woningbouw Bakkum

Na de fusie met GGZ organisatie Dijk en Duin in 2008 beschikt de Parnassia Groep in Castricum over een instellingsterrein van 80 hectare met diverse Rijksmonumenten die gerenoveerd moeten worden en met verouderde zorggebouwen die vervangen moeten worden. Om dat te kunnen betalen, is het bestemmingsplan in 2012 op een deel van het terrein gewijzigd van zorg naar wonen. Hierdoor kwam de weg vrij om 250 vrije sector koopwoningen op het terrein te ontwikkelen wat de renovatie en nieuwbouw van het zorgvastgoed mogelijk maakte.

 

We zijn met elkaar in staat om de markt een concept aan te bieden waar men blij van wordt en waar men graag wil wonen

In nauw overleg met de vastgoedtak van Parnassia ontwikkelt en bouwt ABB op het terrein koopwoningen in project ‘Nieuw Koningsduin’ en zorgklinieken. Frits Verschoor is bestuurder van Vastgoed Beheer PBG B.V., de vastgoedtak van de Parnassia Groep en zodoende betrokken bij de nieuwbouwplannen in Castricum: “Wij hebben bij de selectie veel aandacht besteed aan het zoeken naar een integere partij en hebben die in ABB gevonden. De samenwerking verloopt erg prettig, met wederzijds respect en vertrouwen, en aandacht voor elkaars standpunten en ideeën.

Naast de bouw van de reguliere woningen is ABB ook verantwoordelijk voor de realisatie van onze patiëntenhuisvesting. Ze hebben de architectuur van hun conceptwoning gebaseerd op de stijl van onze historische gebouwen. En dat slaat aan!

Alle woningen zijn door loting verkocht! Het blijkt dus dat we met elkaar in staat zijn om de markt een concept aan te bieden waar men blij van wordt en waar men graag wil wonen.”

''Wij hebben bij de selectie veel aandacht besteed aan het zoeken naar een integere partij en hebben die in ABB gevonden.''