Menu

‘Dit huis voldoet aan al onze wensen’

Edwin en Mariska glunderen als ze het hebben over hun nieuwe huis in nieuwbouwproject Verreweg Nieuw Hollands Huis. Dit is écht hun droomhuis, het voldoet aan alle wensen die zij hadden.

Vol enthousiasme vertellen ze: “Ruim 1,5 jaar geleden begonnen we ons te oriënteren op een nieuw huis. Eerst waren we alleen op zoek in Rotterdam, maar daar vonden we niet wat we zochten. Een tijdje geleden viel ons oog op Verreweg Nieuw Hollands Huis in Maassluis. We waren op slag verliefd. Dit is wat we zochten. Wat een schitterende woonomgeving en wat een prachtige, ruime huizen met enorme tuinen!”.

Meer over Verreweg Nieuw Hollands Huis  Projectwebsite Verreweg Nieuw Hollands Huis

 

Keuze voor Maassluis en architectuur

Keuze voor Maassluis
Edwin en Mariska wonen momenteel in een dubbel appartement in het centrum van Rotterdam. Eerst waren ze buren, later werden ze een stel. Nu zoeken ze een fijn huis voor met z’n drieën, samen met Mariska’s dochter. Het voelt voor hen alsof ze de plek en het appartement ontgroeit zijn: “De drukker wordende stad in combinatie met het aanbod aan oudere huizen, zorgden ervoor dat we bleven zoeken, maar niks vonden waar we blij van werden. Ook nadat we buiten Rotterdam keken, vonden we geen geschikt huis. Onze voorkeur lag inmiddels bij een nieuwbouw woning. Maar veel van die nieuwe buurten voelden voor ons niet goed. Tot we de nieuwe woonwijk Wilgenrijk, waar project Verreweg Nieuw Hollands Huis onderdeel van is, tegenkwamen. De ideale mix van wonen in nieuw, luxe en zonder onderhoud, maar toch met een fijne authentieke sfeer. Vanuit ons nieuwe huis ben je binnen 10 minuten in diverse grote steden als Rotterdam, Delft en Den Haag. Het ligt echt perfect wat dat betreft. En vanaf de snelweg voel je de rust op je af komen. Wilgenrijk voelt voor ons als een verademing. Een plek waar we thuis willen komen!”.

Voor zowel Edwin als Mariska is het fijn dat ze met de auto snel op de weg zijn. Voor hun dochter moest het bovendien gemakkelijk zijn om volgend jaar zelfstandig naar haar middelbare school in Rotterdam te gaan. Vanaf volgend jaar gaat ze daarom met de metro naar school, daar waar ook haar vriendinnen zijn. In Maassluis vonden ze de oplossing voor al hun wensen. Met zowel de auto als de metro is Rotterdam heel gemakkelijk te bereiken voor iedereen binnen het gezin.

Architectuur
De architectuur van Verreweg Nieuw Hollands Huis viel Edwin en Mariska gelijk op: “Van de artist impressies werden we direct enthousiast. De Maassluise School sprak ons aan. Na het bestuderen van de verkoopdocumentatie, voelden we dat de architect dit plan met veel aandacht heeft ontworpen. De hoge plafonds en afwerkingsklasse maken het plaatje compleet.”

Edwin en Mariska kijken uit naar hun nieuwe huis, ze gaan regelmatig een kijkje nemen op de bouwplaats. Het is tenslotte niet ver vanuit hun huidige woonplaats Rotterdam. Het appartement waar ze momenteel nog wonen is wat ouder en gehorig. Het nieuwe huis in Verreweg Nieuw Hollands huis is volledig van beton en goed geïsoleerd, dat spreekt hen ook erg aan. Bovendien hebben ze ervoor gekozen het huis uit te voeren als EPC 0 huis, dat betekent dat ze straks een lage energierekening hebben. En een steentje bijdragen aan een beter milieu.

''Na het bestuderen van de verkoopdocumentatie, voelden we dat de architect dit plan met veel aandacht heeft ontworpen.''

Enthousiast over de wijk

Wilgenrijk
Wilgenrijk moet je ervaren, vinden Edwin en Mariska. “Op de website zagen we al de mooie architectuur, maar we werden vooral enthousiast over de wijk toen we er doorheen reden. Ook de Woonwinkel van Wilgenrijk geeft een goed beeld van de nieuwe wijk: er staat een gigantische maquette, waardoor we goed konden zien hoe de omgeving van Verreweg Nieuw Hollands Huis er uit komt te zien. Het voelt als landelijk, maar niet afgelegen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die de maquette bekijkt én door de wijk rijdt, gecharmeerd is van het project!”.

''Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die de maquette bekijkt én door de wijk rijdt, gecharmeerd is van het project!''