Menu

Jennifer en Yvo kiezen voor duurzaamheid in Ackerswoude

Al ruim vier jaar Jennifer en Yvo met volle teugen van hun huis in Brink en het leven in Ackerswoude en Pijnacker-Nootdorp. En in die vier jaar zat het jonge stel niet stil. Ze droomden én keken verder binnen Ackerswoude. Afgelopen voorjaar hakten Jennifer en Yvo de knoop door. Binnenkort verhuizen ze naar hun duurzame woning in Landrijk 15.

 

De zoektocht

Jennifer (27) is inmiddels tien jaar samen met haar vriend Yvo (29). In 2014 besloten ze allebei dat het tijd was om uit huis te gaan en met z’n tweeën op zoek te gaan naar een woning. ‘De zoektocht begon met appartementen in Voorburg, Leidschendam en Zoetermeer, maar dat idee is al snel geëscaleerd naar de wens voor een ruimere woning’, zegt Yvo. ‘We dachten: als we de stap naar een eengezinswoning maken kunnen we er misschien langer wonen’.

Zonder twijfel naar Ackerswoude

Via Yvo’s vader kwam Ackerswoude in het vizier en bezochten ze de open dag. ‘Bij het zien van de maquette waren we gelijk overtuigd. Zonder twijfel schreven we ons in’, zegt Jennifer. Destijds was het stel nog niet bekend met Pijnacker, maar de centrale ligging en combinatie van de rust in het dorp en drukte van de grote steden om de hoek sloten goed aan bij de wensen van Jennifer en Yvo. Daarnaast stond de woning in een voor het stel nog onbekende plaats. Genoeg nieuws om samen te ontdekken. Het stelde wilde graag een ‘eigen dorp’ om hun leven samen verder op te bouwen.

''Bij het zien van de maquette waren we gelijk overtuigd. Zonder twijfel schreven we ons in.''

Een warm welkom

‘Ik voelde me gelijk welkom in het dorp toen ik bij het plaatselijke toneelgezelschap aansloot’, zegt Jennifer. ‘De uitvoering van onze productie 1001 Nachten’ was voor mij echt een van de hoogtepunten sinds we hier wonen.’ Ook met alle buren kunnen ze het goed vinden, de buurtbewoners nodigen elkaar regelmatig uit voor een BBQ of verjaardag. Yvo zegt: ‘We hebben de buren zelfs gevraagd om mee te verhuizen naar Landrijk 15, maar dat wilden ze helaas niet’.

Een duurzame keuze

Hoewel Yvo en Jennifer al een paar jaar met plezier in Brink 1 wonen, houden ze ondertussen alle brochures van Ackerswoude in de gaten en bezoeken ze verschillende informatieavonden. ‘We waren erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de wijk, maar ook de woningen in Landrijk trokken steeds meer onze aandacht. Vooral de bijzondere bouwstijl en het feit dat de woningen (bijna) energieneutraal zijn.’, zegt Yvo. ‘Daar waren we vier jaar geleden nog niet mee bezig, maar nu speelt duurzaamheid een belangrijke rol in onze keuze’. De woning in Landrijk 15 beantwoordt deze wens met onder andere zonnepanelen en een warmtepomp. Jennifer en Yvo gaan met de aankoop van hun nieuwe woning een duurzame toekomst tegemoet in Ackerswoude!

''Vooral de bijzondere bouwstijl en het feit dat de woningen (bijna) energieneutraal zijn.''