Menu

Trots op zelf ontworpen droomvilla in Kerkwijk

Een eigen huis bouwen op een rustige en betaalbare plek, maar toch vlakbij het bruisende Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Dat lijkt een moeilijke opgave, maar voor Gerrit en Ariëtte werd dit per toeval werkelijkheid. Ze zochten een kavel in de Bommelerwaard om hun droomvilla te bouwen en kwamen terecht aan de Nieuwe Dam in Kerkwijk. De kavel is onderdeel van nieuwbouwproject ’t Raedthuys, een ontwikkeling van ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. De kavel voelde voor Gerrit en Ariëtte perfect en als een nieuw begin. Gerrit en Ariëtte waren elkaars jeugdliefde, maar verloren elkaar uit het oog. Nu, jaren later, wonen ze als één groot samengesteld gezin. Gerrit vertelt trots over hun zelf ontworpen droomvilla.

Een nieuwe start

Gerrit en Ariëtte woonden allebei al in de Bommelerwaard, beide in een ander dorp. Gerrit was inmiddels met zijn tweeling bij Ariëtte ingetrokken, toen ze besloten iets nieuws te willen. Een woning voor hen samen, afgestemd op hun persoonlijke situatie en voldoende ruimte voor hun in totaal vier kinderen. Gerrit: “In maart 2015 werd de kavel door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht aan ons opgeleverd en een paar maanden later waren we al aan het bouwen. Het bestemmingsplan is dusdanig vrij ingericht, dat we al onze wensen ten uitvoer konden brengen. In mei 2016 is de woning aan ons opgeleverd, waarna wij het nog helemaal hebben afgewerkt voordat we verhuisden. We zijn met z’n zessen, maar voor iedereen is plek is in dit grote huis. De tweeling heeft zelfs een eigen verdieping mét eigen badkamer!”

 

Het proces

Het proces van ontwerpen en de bouwperiode is ze goed bevallen. Ondanks dat Gerrit en Ariëtte allebei geen affiniteit hebben met de bouw, vonden ze het proces niet ingewikkeld. Daarnaast hadden ze hulp van Gerrit’s broer, bouwvakker van beroep, die de taak van opzichter op zich nam. De tekenaar kwam met leuke voorbeelden, waardoor hun droomvilla snel op papier stond. Op details is niet bespaard, klassieke elementen zorgen ervoor dat de woning niet aanvoelt als een nieuwbouwhuis.

Hoe ze terugkijken op het hele proces? “We zijn extra trots op ons huis, omdat we alles zelf hebben bedacht en ontworpen. Eigenlijk is het ontwerpen en bouwen niet ons ding. Het was uiteindelijk wel erg leuk, zeker omdat er geen tijdsdruk was. We wonen hier inmiddels ongeveer 1,5 jaar en zijn nog steeds blij met alle keuzes die we hebben gemaakt. We zouden niets anders hebben gedaan. Ook de plek voelt nog steeds goed. Door de vrije ligging aan de achterzijde is er altijd zon in de tuin. Boodschappen worden gedaan in Gameren, wat ongeveer vijf minuten rijden is. Een nieuwbouwhuis heeft een dusdanige goede isolatie dat we niets merken van de Walderweg. We willen hier nog jaren blijven wonen!”