Menu

Datum:  18 februari 2019

ABB Bouwgroep, Trivestor en Vastgoed in Nederland maken Rotterdam met het “Van Vollenhovenkwartier” een iconisch gebouw rijker

Op de hoek van de Westzeedijk en de Van Vollenhovenstraat in Rotterdam is het Van Vollenhovenkwartier inmiddels bijna geheel opgeleverd aan haar toekomstige bewoners. Dit transformatieproject is gerealiseerd vanuit een samenwerking tussen ABB Bouwgroep, Trivestor en Vastgoed in Nederland. Wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam werd voor oplevering van de laatste appartementen nog rondgeleid. Het voormalige kantoorgebouw van circa 30.000 m² is getransformeerd naar een gebouw met bijna 200 parkeerplaatsen, ca. 2.000 m² aan bedrijfsruimte en 202 luxe appartementen. Het draagt daarmee bij aan het oplossen van het woningtekort in Rotterdam én aan verfraaiing van de binnenstad.

Het Van Vollenhovenkwartier
In januari 2019 werd bekend gemaakt dat de Rotterdamse regio er tot en met 2030 veel nieuwe woningen bij krijgt, vanwege de enorme behoefte om in Rotterdam te wonen. De planvorming om het voormalige kantoorcomplex in het Scheepvaartkwartier van 30.000 m² te transformeren tot wooneenheden is gestart in 2015. Een vooruitziende blik van de gemeente en de betrokken projectteams van ABB, Trivestor en Vastgoed in Nederland bleek achteraf.

Rotterdam vernieuwt
De afgelopen jaren ontwikkelt het centrum van Rotterdam zich positief. De skyline van Rotterdam vertoont momenteel niet alleen prachtige gebouwen, maar ook veel torenkranen. Rotterdam ontwikkelt en bouwt! Rotterdam wordt steeds populairder en de vraag naar woningen steeds groter.

Wethouder Bas Kurvers van Bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving: “Rotterdam bouwt vooral in de stad, omdat er veel mooie plekken zijn waar nog huizen gebouwd kunnen worden. De transformatie van het Van Vollenhovenkwartier is er een van. Het is een goede manier om gebouwen te behouden, maar wel huizen toe te voegen aan de stad.”

Het gebouw heeft een stijlvolle entree en atrium. De ruimtelijke citylofts van het Van Vollenhovenkwartier zijn van alle gemakken voorzien en hebben veel lichtinval door de grote ramen. Door hun vorm en indeling zijn de lofts ruimtelijk en ze hebben ieder een Frans balkon of zelfs ruim buitenterras. Ook bergingen en voldoende parkeerplaatsen zijn in het plan meegenomen.

Project Van Vollenhovenkwartier