Menu

Zadkine Prins Constantijnweg, Rotterdam

Op de locatie van het Zadkine Technisch College, is ABB voornemens woningbouw te realiseren. De locatie die gelegen is aan de Prins Constantijnweg in Prinsenland, is gunstig gelegen in de stadsregio Rotterdam. De diverse voorzieningen zijn goed en de ligging ten opzichte van het wegennetwerk en openbaar vervoer zijn uitstekend. De locatie is direct gelegen aan de groene verbinding tussen het Prinsenpark en het sportpark in de west-oost verbinding. Aan de oostzijde is de historische watergang de Middeltocht gelegen. Deze loopt van noord naar zuid langs het plangebied. De randen van deze watergang worden begeleid door volwassen bomen.

De geplande bebouwing bestaat uit grondgebonden woningen en appartementen.

Woningtypes

Appartementen
Aan de noordzijde van de locatie wordt een hoogteaccent gerealiseerd bestaande uit een appartementencomplex van circa 16 lagen. Het complex bestaat uit meer dan 150 appartementen. De appartementen hebben gemiddeld een gebruikersoppervlakte van circa 65 m2. De begane grond is gereserveerd voor de entree/ontmoetingsruimte en een gezamenlijke fietsenstalling.

Grondgebonden woningen
Naast het appartementencomplex komen een aantal gesloten bouwblokken bestaande uit circa 55 grondgebonden woningen. Deze woningen hebben een ruime tuin en woonoppervlak. De woningen worden gebouwd op basis van onze conceptwoning en kenmerken zich door een grote flexibiliteit in ruwbouw- en afbouwopties. Denk hierbij aan een achteruit-/ of opbouw, schuifpui, openslaande deuren, frans balkon, woningindeling of duurzaamheidsopties.

“Naast het appartementencomplex komen een aantal gesloten bouwblokken bestaande uit circa 55 grondgebonden woningen.”