Menu

Wolvenhof, Utrecht

Op het terrein van de voormalige technische school, achter de Plompetorengracht, ligt tegenover de gevangenis het plan Wolvenhof. De locatie ligt op loopafstand van het Utrechtse stadshart. Het project bestaat uit luxe, eigentijds woningen die naadloos integreren in de context van de historische binnenstad. Door gekozen materialen en kleurstellingen van de gevel, in combinatie met de zinken dakafwerking, is het project van tijdloze, klassieke eenvoud.

Het project omvat een drietal gebouwen en een praktijkwoning die aansluiting vindt bij de naastgelegen bebouwing. De woningen grenzen aan een semi-openbaar binnenterrein, dat geheel op eigen grond is gelegen. Dit terrein kan na zonsondergang worden afgesloten, waardoor extra veiligheid wordt geboden. Onder de drie bouwblokken is een stallinggarage gesitueerd met 54 parkeerplaatsen. 18 plaatsen zijn aan het parkeerbedrijf van de gemeente Utrecht verkocht. Naast de berging voor de bewoners in de kelder zijn er op het binnenterrein een tweetal openbare fietsenstallingen gerealiseerd.

  • Locatie Utrecht
  • Omvang Ca. 2.500 m2 (24 appartementen, 3 hofwoningen en 1 vrijstaande woning)
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling B.V.
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Veilig wonen op loopafstand van Utrechtse binnenstad

Het programma van project Wolvenhof in Utrecht bestaat uit 28 appartementen en een stallingsgarage met 54 parkeerplaatsen. Betrokken architect was Weeda van der Weijden B.V. uit Rotterdam. Het project is in 2005 opgeleverd.

''Het project omvat 3 gebouwen en een praktijkwoning.''