Menu

Nieuwbouwproject Twee Getuigen, Brielle

Twee Getuigen is een nieuwbouwproject, gelegen naast en tegenover de Bedevaartskerk aan de Rik in Brielle. In het historische gebied rondom de Rik gaat ABB 84 grondgebonden woningen bouwen. Momenteel wordt het bestemmingsplan opgesteld, waarbij de bestemming zal wijzigen naar wonen. Verder bevindt het project zich momenteel in ontwerpfase en werken we toe naar de verkoop.

 

Website Twee Getuigen

  • Locatie De Rik in Brielle
  • Omvang 84 koop-/huurwoningen
  • Status In ontwikkeling
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Heden ontmoet verleden

De dorpse setting van de vesting Brielle en context van de plek is vertaald in een architectuur, passend binnen de setting en huidige tijd. In nieuwbouwproject Twee Getuigen wordt een diversiteit aan woningtypen ontwikkeld in verschillende prijsklassen. Er worden verschillende typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. Mogelijk worden er ook 3-laagse, kleinschalige appartementenblokjes gerealiseerd. De toekomstige bewoners krijgen een ruime keuze om de grondgebonden woningen geheel aan hun woonwensen aan te passen.

“De architectuur is passend binnen de setting en huidige tijd”

Architect aan het woord

RoosRos Architecten verzorgt de architectuur van het project: “Toen we voor de eerste keer de locatie in Brielle bezochten werden we heel enthousiast. Wat een mooie plek aan de rand van de oude vestingstad. Toen wisten we nog niet welke rijkdom op deze locatie verscholen ligt. De Bedevaartskerk is vroeger omringd geweest door twee kloosters; het in 1403 gestichte Regulierenklooster en het ongeveer even oude Sint Andries-zusterhuis van reguliere kanonikessen. De waardevolle restanten liggen rondom uw toekomstige woning in de bodem.

De twee deelgebieden hebben een eigen karakteristiek. Grenzend aan de Bedevaartskerk zijn de woningen rondom een intiem groen hofje gelegen. Er is een grote diversiteit aan woningen met allemaal een eigen unieke kwaliteit; grenzend aan een brede waterpartij, zicht op de Bedevaartskerk of juist direct gelegen aan het groene hofje. Voor elk wat wils.

Het gebied tegenover de Bedevaartskerk heeft een grote centrale groene ruimte. Hier bevinden zich de restanten van het Sint Andries-zusterhuis. De sfeer van de landelijke omgeving in combinatie met de archeologische vindplaats geeft het gebied een eigen uniek karkater. Zoveel als mogelijk zijn de woningen rondom de vindplaats gelegen. Rustig gelegen alsof ze een oude kloostertuin omsluiten. De dynamiek vindt u aan de Rik, met zicht op de Bedevaartskerk en woningen die ook grenzen aan het water.

In de architectuur hebben we ons laten inspireren door de rijke historie. De woningen zijn secuur vormgegeven met subtiele detailleringen in het metselwerk. Er is veel diversiteit in type woningen en in uitstraling. Passend bij de rijke historische binnenstad van Brielle. Duurzame metselwerk, gevels in verschillende tinten en keramische dakpannen zoals die ook in het historische centrum zijn terug te vinden.”

“Er is veel diversiteit in type woningen en in uitstraling. Passend bij de rijke historische binnenstad van Brielle”