Menu

Twee Getuigen, Brielle

Twee Getuigen is een nieuwbouwontwikkeling, gelegen naast en tegenover de Bedevaartskerk aan de Rik in Brielle. In het historische gebied rondom de Rik gaat ABB circa 80 grondgebonden woningen bouwen. Momenteel wordt het bestemmingsplan opgesteld, waarbij de bestemming zal wijzigen naar wonen. Verder bevindt het project zich momenteel in ontwerpfase.

Website Twee Getuigen

  • Locatie Brielle
  • Omvang Circa 80 woningen
  • Status In ontwikkeling
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Rijke historie als inspiratiebron

In de ontwerpen is de rijke historie een van de grootste inspiratiebronnen. De woningen zullen secuur worden vormgegeven met subtiele detailleringen in het metselwerk, gevels in verschillende tinten en keramische dakpannen zoals die ook in het historische centrum zijn terug te vinden. Er is veel diversiteit in type woningen en in uitstraling.

De twee deelgebieden hebben een eigen karakteristiek. Eén ding hebben de deelgebieden wel gemeen: de openbare ruimte zal met zorg worden ingericht waarbij behoud en het zichtbaar maken van de historische elementen centraal staat.

Grenzend aan de Bedevaartskerk zijn de woningen rondom een intiem groen hofje gelegen. Er is een grote diversiteit aan woningen met allemaal een eigen unieke kwaliteit; grenzend aan een brede waterpartij, zicht op de Bedevaartskerk of juist direct gelegen aan het groene hofje. Voor elk wat wils.

Het gebied tegenover de Bedevaartskerk heeft een grote centrale groene ruimte. Hier bevinden zich de restanten van het Sint Andries-zusterhuis. De sfeer van de landelijke omgeving i.c.m. de archeologische vindplaats geeft het gebied een eigen uniek karkater. Zoveel als mogelijk zijn de woningen rondom de vindplaats gelegen. Rustig gelegen alsof ze een oude kloostertuin omsluiten.

“In de ontwerpen is de rijke historie een van de grootste inspiratiebronnen. Er is veel diversiteit in type woningen en in uitstraling.”