Menu

Spreeuwenest, Maasland

Op de locatie van nieuwbouwproject Spreeuwenest stond voorheen de gelijknamige basisschool ‘t Spreeuwenest. Nadat het terrein enige tijd braak heeft gelegen, ontwikkelde en realiseerde ABB ca. 1000 m² aan commerciële ruimtes, 4 appartementen, 6 maisonnettes, 6 eengezinswoningen samen met een parkeer- en dorpsplein. De appartementen en maisonnettes zijn verhuurd door Woonstichting Wonen Midden Delfland.

Het mooie van Spreeuwenest is dat de nieuwbouw op alle vlakken een aanvulling is voor het dorp. Behalve de verkochte eengezinswoningen zijn er ook diverse sociale huurwoningen bijgekomen. De commerciële ruimtes verruimen het aanbod aan winkels. Je hoeft nu minder vaak het dorp uit door uitbreiding van de voorzieningen.

  • Locatie Maasland
  • Omvang Ca. 1000 m² aan commerciële ruimtes, 16 woningen (appartementen, maisonnettes, eengezinswoningen), een parkeer- en dorpsplein
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever ABB Bouwgroep
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen, Conceptwoning

Uitbreiding in vele opzichten

De uitbreiding van het winkelassortiment verlevendigt het centrum van het dorp. Ook is door de nieuwbouw mensen de kans geboden om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de oude kern van Maasland. De woningen waren in trek bij de inwoners van Maasland, maar  ook bij mensen van daar buiten. Architectenbureau Rutten van der Weijden heeft in een vroeg stadium al verschillende ontwerpen gemaakt voor het gebouw, de direct omwonenden hebben de gelegenheid gekregen om hun mening te geven over de verschillende ontwerpen. Wethouder Piet Houtenbos: “De ontwerpen van ABB vormen een mooie aanvulling op de locatie Veldesteijn en passen tegelijkertijd bij de woningen in de directe omgeving. Maasland krijgt er nieuwe winkels, extra woningen en een mooi plein bij. Het plan zorgt voor een meer dorpse uitstraling en winkels die echt passen bij Maasland.”

“Appartementen, maisonnettes, eengezinswoningen, winkelpanden.”