Menu

Noordoevers, Hendrik-Ido-Ambacht

Aan de rand van de Drechtsteden aan de rivier de Noord komt nieuwbouwproject Noordoevers. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, die in een nieuw jasje wordt gestoken. Bewoners wonen hier ontspannen aan het water. De unieke ligging verbindt onder andere de binnenstad van Rotterdam én Dordrecht door middel van de waterbus/watertaxi. Een prachtige waterrijke woonomgeving met vele voorzieningen binnen handbereik.

Het gehele plan Noordoevers ligt bij de rivier De Noord, deels in Hendrik-Ido-Ambacht en deels in Zwijndrecht. Er komen ongeveer 1000 woningen. Het nieuwe woongebied wordt de komende jaren in fases ontwikkeld.

De eerste fase van deze ontwikkeling is gericht op een bijzonder gevarieerd (koop)aanbod van circa 180 woningen. Zo worden er vrijstaande villa’s, luxe twee-onder-een-kapwoningen, diverse type rijwoningen en verschillende appartementen ontwikkeld.

Website Noordoevers

  • Locatie Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht
  • Omvang in totaal ca. 1.000 woningen
  • Status In ontwikkeling
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling B.V.
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen, Gebiedsontwikkelingen

Ontwikkeling en realisatie

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft een samenwerking gesloten met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk om het gebied te ontwikkelen en realiseren. ABB, speler op de woningmarkt met circa 60 jaar ervaring, zal de komende periode in samenwerking met de betrokken partijen de plannen voor het eerste deelgebied verder uitwerken.

“Samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk.”

Aandacht voor omgeving

Architect
De architectuur is in handen van Groosman Architecten en van Zeinstra Veerbeek Architecten.

Participatie
ABB organiseert speciaal voor de omwonenden, naastgelegen bedrijven en eventuele geïnteresseerden een inloopbijeenkomst. Zij worden op deze bijeenkomst geïnformeerd over de plannen en de vervolgstappen. Ook de gemeente is aanwezig.

Op een later moment komt de informatie online en hebben omwoners, geïnteresseerden en andere betrokkenen de mogelijkheid om hun (woon)wensen door te geven. Ook andere geïnteresseerden kunnen de plannen dan tot zich nemen.

“Omgeving wordt gedurende het gehele proces betrokken en geïnformeerd.”

Heerlijk wonen in het goud van de Drechtsteden

Aan de rand van de Drechtsteden komt in de toekomst Noordoevers. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, die in een nieuw jasje wordt gestoken. Hier kunt u in de toekomst heerlijk ontspannen wonen en geniet u tegelijkertijd ook van alles wat de Drechtsteden te bieden heeft.

Geen mens is gelijk en geen huis hetzelfde. Vandaar dat we in Noordoevers kiezen voor diverse typen appartementen en huizen. Dit is dé nieuwe plek voor levensgenieters die op zoek zijn naar een nieuwe woning of appartement op een unieke locatie! Heeft u een boot? Helemaal ideaal die kunt u gewoon kwijt in uw (achter)tuin!

Op de hoogte blijven kan via de projectwebsite.

“Om verliefd op te worden, wonen op een unieke locatie!”