Menu

Noordoevers, Hendrik-Ido-Ambacht

Aan de rand van de Drechtsteden aan de rivier de Noord komt nieuwbouwproject Noordoevers. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, die in een nieuw jasje wordt gestoken. Bewoners wonen hier ontspannen aan het water. De unieke ligging verbindt onder andere de binnenstad van Rotterdam én Dordrecht door middel van de waterbus/watertaxi. Een prachtige waterrijke woonomgeving met vele voorzieningen binnen handbereik.

Het gehele plan Noordoevers ligt bij de rivier De Noord, deels in Hendrik-Ido-Ambacht en deels in Zwijndrecht. Er komen ongeveer 1000 woningen. Het nieuwe woongebied wordt de komende jaren in fases ontwikkeld.

De eerste fase van deze ontwikkeling is gericht op een bijzonder gevarieerd (koop)aanbod van circa 180 woningen. Zo worden er vrijstaande villa’s, luxe twee-onder-een-kapwoningen, diverse type rijwoningen en verschillende appartementen ontwikkeld.

Website Noordoevers

Ontwikkeling en realisatie

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft een samenwerking gesloten met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk om het gebied te ontwikkelen en realiseren. ABB, speler op de woningmarkt met meer dan 50 jaar ervaring, zal de komende periode in samenwerking met de betrokken partijen de plannen voor het eerste deelgebied verder uitwerken.

Architect
De architectuur is in handen van Groosman Architecten.

“Samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk.”