Menu

Mercato, Nootdorp

Het Manifestatieterrein in het hart van Nootdorp is ontwikkeld door ABB in een bouwteam met de gemeente. Het plan Mercato, eveneens gebouwd door ABB, sluit qua architectuur mooi aan op het naastgelegen winkelcentrum Parade. Van de 148 appartementen zijn 72 sociale huurappartementen verkocht aan woningcorporatie Vestia. Er is een groepswoning gemaakt voor cliënten van zorgorganisatie Ipse de Bruggen. De onderplint biedt ruimte aan diverse ondernemers. De bibliotheek van Nootdorp heeft hier onder andere haar intrek genomen.

Mercato is gelegen op de voormalige Nootdorpse renbaan. De appartementen in de woongebouwen hebben de entree in de glazen torens. Het dak van de parkeergarage biedt plaats aan het evenemententerrein van Nootdorp.

Winkel- en woongebied in het bruisende hart van Nootdorp.

Bijzonder is de ruimtelijke opzet rond een groot en levendig plein. Met appartementencomplexen, een parkeergarage en direct aan de overkant het (andere) winkelcentrum De Parade. Bovendien zijn er uitstekende openbaar vervoer voorzieningen zoals een lijnbus en metro. Metrolijn 15 stopt zelfs voor de deur. Gelegen te midden van Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer hebben de woningen en commerciële bedrijfsruimten een aantrekkelijke, goed te bereiken ligging. Door haar exclusieve uitstraling en perfecte bereikbaarheid is Mercato de ideale woonlocatie, maar ook huisvestingslocatie voor dienstverlenende ondernemers die op zoek zijn naar goede uitvalmogelijkheden, een optimale bereikbaarheid en een professionele uitstraling.

Architect Kampman over Mercato