Menu

Lookertuyn, Den Hoorn

Lookertuyn is een gevarieerde nieuwbouwwijk met 91 woningen voor starters en doorstromers. Het groene en gezellig dorpse karakter sluit goed aan bij de ligging nabij het recreatiegebied Midden-Delfland en de binnenstad van Delft. De basis van het succes is een inrichtingsplan. Dat is samen met de gemeente opgesteld, met een ambitieuze inzet qua beeldkwaliteit van de openbare ruimte en architectuur.

In Lookertuyn zijn woningen gebouwd met een EPC-score van 10% onder de destijds geldende norm. De boven- en benedenwoningen zijn ontworpen door Architectenbureau Weeda van der Weijden, de rijwoningen door Steenhuis Bukman Architecten en de twee-onder-een-kapwoningen door Biq Stadsontwerp. De drie typen woningen passen qua uitstraling goed bij elkaar. Waardoor de gehele wijk een eenduidige look & feel heeft gekregen.

  • Locatie Den Hoorn
  • Omvang 91 woningen (36 boven- en benedenwoningen, 37 rijwoningen, 18 geschakelde woningen)
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling B.V.
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Wonen in een blauwgroene parel

In De Lookertuyn zijn in totaal 91 woningen, verdeeld over 36 starterswoningen, 37 royale eenge-zinswoningen en 18 luxe geschakelde woningen aan het water, gebouwd. De woningen zijn ontworpen door drie architectenbureaus: Pieter Weeda Paul van der Weijden BV, Steenhuis Bukman Architecten en Biq stadsontwerp. Het resultaat is een aantrekkelijke variatie in woningontwerpen en materiaalgebruik. Deze variatie sluit goed aan bij het ruime dorpse karakter van de woonbuurt. Bijzonder is dat er veel geïnvesteerd is in groen en water. Voorbeelden hiervan zijn de groene hagen langs de tuinen en de bomen in de straten. Verder zijn er ook paden voor fietsers en voetgangers gerealiseerd. Naast het bouwplan is eveneens een grote kinderspeelplaats aangelegd met moderne speelattributen voor alle leeftijdsgroepen. De woningen zijn in één fase gebouwd.

Het project De Lookertuyn, gebouwd in de wijk Look-West, ligt aan de westrand van het dorp Den Hoorn. Het grenst pal aan het groen van Midden-Delfland met uitzicht op de typische boerderijen van buurtschap ’t Woudt. Look-West heeft dezelfde opzet die de kernen van Midden-Delfland bijzonder maakt. De bereikbaarheid van Look-West is een belangrijk pluspunt. Met de auto zijn bewoners binnen een paar minuten op de rijksweg A4. Steden als Den Haag, Delft en Rotterdam zijn makkelijk te bereiken. De verbinding met het openbaar vervoer zijn vanuit Den Hoorn prima.

''Deze prachtige woningen, gelegen aan het water, zijn zeer ruim en voorzien van alle gemakken. Met hun architectuur harmoniëren de woningen perfect in het beeld van Den Hoorn.''