Menu

IkKralingen, Rotterdam

In de wijk Kralingen in Rotterdam, tegen het stadscentrum aan en dicht bij de Kralingse Plas en het Kralingse Bos zijn royale stadswoningen gerealiseerd aan de Palestinastraat en de Aegidiusstraat. De woningen hebben een uitgesproken architectuur, waarbij in de gemetselde gevels diverse elementen en details van de oorspronkelijke bebouwing zijn verwerkt. De ontwikkelde woningen zijn echte stadswoningen, door de ondiepe kaveldiepte zijn extra brede woningen gerealiseerd. De woningen hebben een inpandige berging aan de voorzijde. Door het zorgvuldig toepassen van de voordeur en de bergingsdeur naast elkaar is er met het gevelbeeld ingespeeld op de historische authentieke uitstraling van de straat. Vroeger was het ook gebruikelijk dat er dubbele deuren aanwezig waren, vanwege het bestaan van de vele boven-/benedenwoningen.

Karakteristieke woningen in Kralingen

In de gemetselde gevels zijn diverse elementen van de oorspronkelijke bebouwing verwerkt, zoals rollagen met sierelementen, getimmerde goten met sierklossen en divers keimwerk. Op deze manier is er een klassieke, maar toch frisse uitstraling met een goede aansluiting op de bestaande bebouwing ontstaan in de wijk. Deelproject Aegidiusstraat en deelproject Palestinastraat bestaan beiden uit karakteristieke woningen.

De grote belangstelling en het enthousiasme voor deze woningen is eenvoudig te verklaren: de ligging is uniek. Midden in het prachtige Kralingen. Binnen een jaar na de goedbezochte verkoopmanifestatie zijn de verwachtingen meer dan waargemaakt. Twee maanden nadat het project in verkoop ging was het benodigde verkooppercentage van 70% al ruim behaald, waardoor de start van de bouw snel kon beginnen. Mede door een goede voorbereiding en de bouwmethode is een uiterst snelle bouwtijd gerealiseerd en konden de woningen snel worden opgeleverd.

“Een complex werk, waar het aankwam op naadloos just in time plannen en realisatie op een lastig bereikbare locatie in de stad.”