Menu

Het Groene Balkon, IJsselstein

Het Groene Balkon is het laatste stukje van het Zenderpark in IJsselstein dat is ontwikkeld. Het samenwerkingsverband van ABB, Bouwfonds en Slokker Vastgoed heeft 80 woningen (vrijstaand en twee-onder-een-kap) gerealiseerd. De woningen zijn energiezuinig. En bovendien duurzaam gebouwd. Ze hebben het certificaat Zonnewoning gekregen.

Drie van de vrijstaande woningen in Het Groene Balkon zijn generatiewoningen. Een combinatie van een grote woning en een aparte, kleinere, gelijkvloerse woning. De jaren 30 architectuur in de nieuwbouw kenmerkt zich door de robuuste daken met brede overstekken. Erkers, entrees met luifels en karakteristieke bruin-rode baksteen.

  • Locatie IJsselstein
  • Omvang 56 twee-onder-een-kapwoningen, 11 vrijstaande-/geschakelde villa's en 13 vrijstaande villa's
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever V.O.F. Het Groene Balkon (ABB / Bouwfonds Ontwikkeling B.V., Hoevelaken / Slokker IJsselstein B.V., Huizen)
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Energiezuinige, duurzame zonnewoningen!

De woningen van Het Groene Balkon zijn in de jaren 30 stijl ontworpen. Het Groene balkon is één van de mooiste woonwijken van IJsselstein. De woonwijk grenst aan het Zuiderpark en Rietpark. Kenmerkend is de kindvriendelijkheid, speelse opzet, de groen-/ en speelvoorzieningen en de charmante uitstraling.

Het Groene balkon is een kindvriendelijke en rustige woonwijk met veel winkels, scholen en kinderdagverblijven.  Het park en openbaar vervoer bevinden zich op enkele minuten loopafstand. Door de ideale centrale locatie is op enkele minuten van de hoofdwegen A2/A12.

“Een kindvriendelijke en rustige woonwijk met vele voorzieningen.”