Menu

De Banier, Den Haag

De Banier telt zes verdiepingen met 2-, 3- en 4-kamerappartementen en wordt aan de straatzijde gekenmerkt door het contrast van witte balkons en een galerijconstructie met een donkere gevelafwerking met reliëf. Aan de achterzijde fungeert het dak van de stallingsgarage als terras en ontsluitingsroute voor de appartementen op de eerste woonlaag. Op de begane grond zijn vijf woningen voor mindervaliden.

Het appartementencomplex is voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem. De woningen hebben vloerverwarming en elke woning beschikt over een warmtepomp. In de winter wordt warmte uit de bodem gebruikt om de woning te verwarmen. In de zomer als het warm is, zorgt dit systeem juist voor koeling van de woning.

  • Locatie Den Haag
  • Omvang 70 appartementen en overdekte parkeergarage (70 parkeerplaatsen)
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever Ceres Projecten, Den Haag (Vestia)
  • Expertise Bouwen

Appartementengebouw met niet alledaagse gevel

Van Herk de Kleijn Schroeder & de Jong Architecten B.V. heeft een niet alledaagse draai gegeven aan de gevel van het complex. Het gebouw bevat 70 wooneenheden en een overdekte parkeergarage met evenveel parkeerplaatsen. Het appartementencomplex is voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem. De woningen hebben vloerverwarming en elke woning beschikt over een warmtepomp. In de winter wordt warmte uit de bodem gebruikt om de woning te verwarmen. In de zomer als het warm is, zorgt dit systeem juist voor koeling van de woning.

''Voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem.''