Menu

Renovatie en nieuwbouw

Al voordat Haïti op 12 januari 2010 door een aardbeving werd getroffen, steunde ABB kinderdorp Bon Repos. Toen het kinderdorp getroffen werd door de aardbeving heeft ABB de handen ineengeslagen met stichting Hart voor Haïti. Dit resulteerde erin dat een ploeg van 10 ABB’ers in het voorjaar van 2010 naar Haïti vertrokken om daar de renovatie van de beschadigde gebouwen te begeleiden. Samen met de lokale bevolking heeft ABB de handen uit de mouwen gestoken om de gebouwen weer functioneel te maken.

Tegelijkertijd trof het ABB-team de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de kerk en de scholen die waren verwoest door de aardbeving. Samen met enkele partners hebben wij letterlijk een steentje bijgedragen door bestaande gebouwen bestand te maken tegen aardbevingen en duurzame nieuwbouw te realiseren. We hebben hier met veel enthousiasme aan bijgedragen en zijn tot op de dag van vandaag betrokken bij het kinderdorp. Immers, deze gebouwen hebben, onder andere vanwege het vele natuurgeweld, onderhoud nodig.

 

Bon Repos

In kinderdorp Bon Repos vinden meer dan 100 kinderen een thuis. De kinderen die hier mogen opgroeien hebben geluk. Zij kunnen de dagelijkse misère van het leven in Haïti ontvluchten en leven in Haïtiaanse luxe. Ze krijgen daar de kans om zichzelf te ontplooien. Ze gaan naar school en zijn daardoor goed opgeleid. Als ze oud genoeg zijn, gaan ze buiten het dorp wonen. Op deze manier krijgen ze de mogelijkheid om weer aan het gewone harde leven te wennen. Hierdoor zijn ze beter in staat om hun weg vinden. Ook zijn ze beter bestand tegen de armoede.

 

Meer weten?

Hart voor Haiti           ABB en MVO